Veilig sporten is meer dan alleen zorgen dat coaches spelers goed opleiden en begeleiden en dat de athletic trainers de spelers kunnen verzorgen als zij geblesseerd raken.

Zoals bij elke vereniging zijn ook de 010 Trojans afhankelijk van de inzet van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers. Wij zijn ontzettend blij met onze vrijwilligers en nodigen anderen ook zeker uit om zich bij ons aan te melden als vrijwilliger om onze mooie vereniging nog verder te laten groeien.

Vandaag de dag worden vrijwilligers steeds belangrijker voor verenigingen als de onze, maar is er een aantal mensen bij andere verenigingen die deze mooie functie voor anderen in een verkeerd daglicht gesteld hebben. Om misverstanden te voorkomen en tegelijkertijd voor iedereen binnen de verenigingen een veilig sportklimaat te kunnen scheppen vragen wij van onze vrijwilligers, inclusief het bestuur, om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Hier zijn voor de vrijwilligers geen kosten aan verbonden.

Binnen de vereniging hanteren wij de door het NOC*NSF beschreven gedragsregels seksuele intimidatie, die door alle bonden zijn onderschreven. De regels kun je hier vinden.

In samenhang met het veilige klimaat binnen de vereniging hebben wij ook een vertrouwenscontactpersoon die benaderd kan worden in die gevallen waarbij het toch niet verloopt zoals wij van elkaar verwachten dat het zou moeten zijn. De vertrouwenscontactpersoon voor de 010 Trojans is Guus Bruinhof.

Mocht je vragen hebben over de VOG of andere zaken rondom een veilig sportklimaat dan kun je deze stellen aan Danny Jansen.