Een roerige start

De 010 Trojans zijn op 28 november 2012 opgericht als doorstart van de Rotterdam Trojans. Als eerste lag de nadruk op het voortbestaan van het senioren tackle team. Met slechts één speler minder konden de Trojans in 2013 meedoen aan de derde divisie en werden daarin ongeslagen kampioen.

Sportieve groei

Met de terugkeer van de verloren zoon en aangevuld met nieuwe spelers mochten de mannen in 2014 aantreden in de tweede divisie. Ook hierin bleef het team ongeslagen tot aan de playoffs; na een 10-0 ruststand, wist Groningen Giants in de tweede helft de Rotterdammers te verrassen en gingen zijn ten kosten van de Trojans door naar de finale.

In 2014 wordt ook weer een start gemaakt met de jeugd. Omdat de aantallen nog te klein zijn, wordt samen met Spijkenisse en Eindhoven een speelgemeenschap gecreëerd onder de naam Roughnecks.

Terug op het hoogste niveau

Bij de senioren wordt de competitieopzet gewijzigd. Hierdoor kunnen de Trojans alsnog aantreden op het hoogste niveau, dat omgedoopt wordt naar Eredivisie. Onder leiding van headcoach Michel Storm wordt het seizoen afgesloten met een evenwichtig resultaat: 5 gewonnen en 5 verloren wedstrijden, een record voor teams in hun eerste seizoen in de hoogste divisie.

Bij de junioren en cadets is dit jaar gekozen voor een samenwerking met Alphen en Leiden en spelen Rotterdamse spelers onder leiding van voornamelijk Rotterdamse coaches als Phoenix.

In de laatste maanden van 2015 wordt ook begonnen met een, voor Rotterdamse begrippen, nieuwe discipline. De Trojans zijn een Peewee-team rijker!