Dinsdagmiddag hebben wij het bericht ontvangen van onze headcoach Wouter “Bogey” van den Boogaard dat hij per direct zijn functie bij de 010 Trojans neerlegt.

Het bestuur betreurt zijn keuze en wil Wouter heel erg bedanken voor zijn bijdrage op de afgelopen periode van de senioren full tackle en onze club. Door zijn inzet is de spelersgroep veel beter geworden en heeft hij het team naar een hoger niveau en de Tulip Bowl finale 2016 geleid. De spelers hebben voor hem gestreden en zullen hun ervaring meenemen in de komende seizoenen. Hij heeft meegedacht met het professionaliseren van de vereniging en specifiek voor de Senioren Full Contact. Met zijn ervaringen uit zijn eigen football carrière als speler, heeft hij iets moois kunnen overbrengen op alle spelers, zowel de ervaren spelers als de rookies.

We zullen hem missen op het veld en daarbuiten en wensen hem veel geluk in zijn verdere leven en football coachingscarrière.

De Technische Commissie, in samenwerking met het bestuur, is per direct op zoek naar een waardige vervanger en nog steeds op zoek naar coaches voor diverse posities. De aanwezige coaches, aangevuld met Kevin Boerman en Daniel Teubert, nemen de komende tijd de trainingen voor hun rekening. We hopen we met het huidige team de volgende stap te kunnen zetten en voortgaan op de weg die de club met Wouter is ingeslagen.

Go Green.

Bestuur American Football Club 010 Trojans