De 010 Trojans werden afgelopen week helaas vrij onverwacht geconfronteerd met het vertrek van Headcoach Wouter van den Boogaard.

De Trojans hebben onder Coach Bogey een enorme groei doorgemaakt, met als hoogtepunt het behalen van de TulipBowl, waarin de Amsterdam Crusaders helaas een maatje te groot bleek.

Daar het seizoen voor de deur staat is het bestuur, in samenwerking met Technisch Commissielid Stephan Tuinenburg, hard op zoek gegaan naar een nieuwe Headcoach die de weg die de Trojans zijn ingeslagen kan voortzetten.
Vol trots kunnen we melden dat we die coach gevonden hebben in de persoon van Pascal Matla.

Pascal Matla heeft zijn sporen als speler verdiend bij onder andere de Amsterdam Admirals en heeft in de NFL bij de New Orleans Saints gespeeld. Als Headcoach heeft hij grote successen behaalt met de Alphen Eagles en momenteel fungeert hij als Offensive Line Coach bij de Dutch Lions. Pascal zal worden bijgestaan door een aantal andere coaches van de Dutch Lions. Pepijn Mendonca zal de taken van Offensive Coordinator op zich nemen en de rol van Defensive Coordinator zal worden vervuld door niemand minder dan onze eigen Michel Storm. Ook Robbie Hiensch en Dave Sahalessi zullen de coachingstaff komen versterken. Met de huidige coaches die de Trojans al hadden, en een aantal coaches waar nog mee wordt gesproken, staat er een geweldige coachingstaff vol ambities.

Ook is men in gesprek met een aantal spelers om een aantal posities binnen het team te kunnen versterken. Zodra hierover meer duidelijk is, kunt u dat hier op onze website lezen!