Zondagochtend vertrokken de 010 Trojans in alle vroegte naar Utrecht voor de (technisch gesproken) thuiswedstrijd tegen de Arnhem Falcons. Ze gingen op pad met een missie; plaatsing voor de play offs kon, ja, móest zelfs worden afgedwongen in de directe ontmoeting met de Arnhemmers. Gezien de uitslag van de vorige ontmoeting geen ‘kat in het bakkie’.
De Falcons kozen om te starten met hun betrouwbare verdediging. Maar de kick return van Kevin Wesseling zette de Rotterdammers meteen al op de middellijn. En een vangbal van Ferdi Karakus, die het leer naar de endzone bracht, bracht daarna snel de openingsscore op het bord. PAT mislukte.
Het antwoord liet niet lang op zich wachten. In de bekende stijl van sterke running plays afgewisseld met af en toe een pass van de teruggekeerde AJ Hobbelink stonden de Falcons voor de Rotterdamse endzone, en Joost Holtslag wist daar wel raad mee. Eenvoudig liep hij de 6-punter binnen, en ook de PAT ging goed, waarmee de voorsprong voor het eerst voor de bezoekers was.
In het tweede kwart bleven de ploegen in evenwicht. Zelfs na een interception van Leroy ter Haar kwamen de Falcons met een identiek antwoord. En op slag van rust was er zelfs een ruimere voorsprong door een touchdown pass van Hobbelink op Ramsey. Ook nu was de PAT goed.
Één kans kregen de Trojans nog voor rust. Een goede drive zette de ploeg op de goalline. De drive werd afgemaakt door quarterback Anthony Slootmaekers, die met een pass op Kevin Boerman vervolgens ook nog de 2-punts conversie verzilverde voor een 14-14 gelijke stand bij rust.De wedstrijd bleef n de tweede helft in evenwicht, en toen ook in het vierde kwart het spel spannend op en neer bleef gaan met geslaagde plays, afgelost met fouten en penalties, viel het woord ‘ verlenging’ heel voorzichtig. Beide defensies konden bij vlagen domineren over de aanvalspogingen van hun tegenstander en het hopen was op een ultieme laatste kans om een beslissing te forceren
Die mogelijkheid kwam met een Fieldgoal poging van Christian vd Waart met nog iets meer dan 2 minuten op de klok. Toen deze poging echter geblokt werd lag de weg weer open voor Arnhem. Runs van Holtslag en Harris, de twee sterkmakers van Arnhem, brachten de Falcons diep op de Rotterdamse helft. Daar nam Renato Amatredjo het heft in handen met een spectaculair knallende interception. Zouden de luttele resterende seconden nog genoeg zijn voor een laatste poging? Anthony Slootmaekers vond van wel. Hij vond met gevaar voor eigen leven nét genoeg tijd voor een pass op opnieuw Ferdi Karakus, en die zette nog één keer een sprint in, die tot grote opluchting van alles wat Rotterdams was eindigde in de Arnhemse endzone voor een touchdown. De mislukte PAT die volgde veranderde niet veel meer aan de situatie. De 010Trojans hadden met nog enkele seconden op de klok een beslissende voorsprong genomen die niet meer uit handen werd gegeven.
De eindstand was, net zoals vorige maand in Arnhem, 20-14 in het voordeel van coach Wouter vd Boogaard en zijn mannen.
Complimenten aan het team dat op het juiste moment met de juiste acties kwam, of het nu offense, defense of Special Teams betrof. De 010Trojans hebben zichzelf een enorme dienst bewezen door de zege in de laatste seconden te pakken.
Door de stand in de poule en de onderlinge resultaten zijn de 010Trojans nu veilig voor de play offs die in juni  gaan plaatsvinden. “