Zondag 24 april hebben de 010Trojans bewezen een serieuze kandidaat te zijn voor de play offs van dit seizoen.
Sinds de moeizame start van deze jaargang in Amsterdam werd er alleen nog gewonnen. De concurrenten Lightning Leiden en Arnhem Falcons zijn in de directe ontmoetingen verslagen, de Leidenaren vandaag zelfs voor de tweede keer dit seizoen. Daarmee staan de Rotterdammers stevig op de tweede plek in hun poule, een plaats die aan het eind van de rit recht geeft op spelen in de play offs.
De wedstrijd van vanmiddag was zo mogelijk nog eenzijdiger dan de thuiswedstrijd tegen Lightning Leiden. Werden er toen in de slotfase nog twee scores weggegeven, vandaag hielden de Trojans de spreekwoordelijke nul.
Leiden begon met balbezit, maar een paar first downs was alles wat ze produceerden. Het balbezit eindigde in de handen van Trojans linebacker Roy Wesseling. Direct na zijn interception kwam de Rotterdamse offense het veld in. Een lange catch en run van Jordy Fonhoff zette de toon, een paar plays later liep Reinout Zwiers de bal de endzone in. De PAT kick van Christian vd Waart was raak, en zo simpel was het 0-7.
Na een kort balbezit van Lightning kon de tweede Rotterdamse score alweer genoteerd worden. Een lange catch van Kevin Boerman gevolgd door een lange touchdown run van Kevin Wesseling. De PAT kick ging deze keer net naast, wat resulteerde in 0-13.
Dat was het moment dat de jarige Ali Tangerli het tijd vond voor zijn kadootje. De volgende Leidse drive eindigde in een interception met zijn naam er op. En zo eindigde het eerste kwart met een tweede touchdown van Kevin Wesseling, gevolgd door opnieuw een PAT kick van Christian vd Waart. 0-20.
Na weer een vruchteloos balbezit van Leiden was het tijd voor een Kevin Wesseling Special, oftewel een drive van één play; 77 yards en een touchdown, en opnieuw een goede PAT kick van vd Waart brachten de stand naar 0-27. Daarmee was de koek voor de eerste helft nog niet op. Quarterback Ortega van Leiden vond niet de handen van zijn receiver maar die van 010 Safety Renato Amatredjo, en daarmee kwamen Anthony Slootmaekers en zijn aanvalstroepen vóór de rust nog één keer aan de bal. Dat was niet voor niets. Hij vond dit keer Ferdi Karakus aan de zijlijn, en die vond toen hij omdraaide alle ruimte richting de endzone voor zijn eerste touchdown. Met weer een goede PAT kick kwam de ruststand van 0-34 op het scorebord.
Na rust een ander spelbeeld. Headcoach Wouter vd Boogaard spaarde zijn quarterback Slootmaekers en ook running back Kevin Wesseling kreeg rust met het oog op de komende wedstrijden.
Met Vincent Pluijmers aan het roer hoefden de Trojans alleen maar te zorgen voor voldoende goede running plays om de tijd van de tweede helft weg te laten tikken. Deze tactiek werd op een enkele uitzondering na perfect uitgevoerd door de offensive line. Zelfs zó goed dat de verdediging van Leiden geen enkel antwoord had toen Ferdi Karakus verrassend vanuit de fullback positie 61 yards liep voor zijn tweede touchdown. Met weer een goede PAT kick van vd Waart kwam de stand op 0-41.
De Defense van Rotterdam was, zowel als unit als in man-tegen-man situaties, keer op keer te sterk voor de Leidenaren, en speelde de wedstrijd uit. Zelfs toen in de slotfase Lightning speler en international Glenn van Gorcum de bal over de goalline leek te lopen was daar Raymito Fleming die met een ultieme actie een fumble veroorzaakte. Daarna tikten de laatste seconden weg en kon het vizier op volgende week, de returnwedstrijd tegen de Arnhem Falcons. Deze zal op 1 mei gespeeld worden op het veld van de Utrecht Dominators om 11.30u.