Geen hoogstaand football, wel veel strijd.

Teams die zwaar leunen op hun running game en Defense. Meestal levert dat geen mooie wedstrijden op. Zo ook vandaag in Arnhem.
De 010Trojans trokken ten strijde tegen de Arnhem Falcons.
Vooraf bleek hoe zeer deze twee teams elkaar respecteren. Wegens een zeer persoonlijke situatie die beide Football-families diep raakt, was besloten een gezamenlijk moment vooraf te delen en steun te betuigen aan de familie van een lid van de ene vereniging, met diepe wortels in de andere. Football blijkt dan ineens de reden om samen te staan in plaats van tegenover elkaar.

De wedstrijd was er een van foutjes, stroef opererende Offenses, en sterk verdedigend spel van beide kanten. In de eerste helft viel het muntje de Rotterdamse kant op. Een door Ciano Summerville geblokte Fieldgoal poging werd door Renato Amatredjo opgeraapt en voor 6 punten geretourneerd. De PAT kick van Christian vd Waart ging door de palen. 7-0.
Daarna was het een kwestie turnovers, punts, QB sacks en sporadisch een gelukte play. De Trojans konden de herhaalde goede fieldposition pas op slag van rust omzetten in een nieuwe score, dit keer een QB Sneak van Anthony Slootmaekers. Opnieuw was het vd Waart met de PAT kick. Ruststand 14-0.

Na rust meer van hetzelfde. Steeds weer goede fieldposition voor de Trojans omdat de Defense het tempo bepaalde. Een Pass van Slootmaekers richting de endzone leek voorbij de bedoelde receiver te gaan, maar Leroy ter Haar was op het juiste moment op de juiste plek. Touchdown 010. PAT ging door een verkeerd verwerkte snap de mist in. 20-0.
Pas in het vierde kwart was de fameuze running game van de Falcons teveel voor de Rotterdammers. Joost Holtslag stak in één keer het halve veld over voor een 20-6 stand (PAT mislukt)
Zou het dan toch……….?
De Falcons leken in ieder geval nieuw geloof in een goede afloop te hebben gevonden.
Een volgende drive leverde via een ‘naked bootleg’ van de QB een touchdown op, en een 2punten conversie werd gevangen door de altijd gevaarlijke Ramsey. Stand 14-20.
Vocaal leider van de 010 Defense Edo vd Wouden spoorde zijn maten nog één keer aan. Ze herpakten zich precies op tijd, en met de zoveelste QB sack gaven ze de bal terug aan hun offense met nog 2 minuten op de klok.
Gezien de eerder verbruikte time-outs zou één first down genoeg zijn om de resterende tijd te laten wegtikken. Die first down kwam er. En daarmee de tweede winst voor de 010Trojans in dit seizoen.
Belangrijkste les was het feit dat dit team ‘lelijke wedstrijden’ nu kan winnen, waar ze vorig seizoen nog verloren werden. Hiermee is in ieder geval een volgende en zeer belangrijke stap richting het einddoel gezet. De Trojans houden door deze winst de weg naar de play offs open, en hebben alles gewoon in eigen hand.