Afgelopen zondag 22 november 2015 reisden 7 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar af naar het Sinterklaas Flag Football toernooi bij de Flevo Phantoms in Almere. Samen met ouders, grootouders en andere fans was het vroeg verzamelen op de club en kwam iedereen op tijd en veilig aan in Almere.

Ook al was het best fris weer, maar gelukkig wel droog, de kinderen hadden er veel zin in. Ze waren allemaal wel een beetje gespannen. Ze hadden nog nooit een echte wedstrijd gespeeld en gingen dat nu dan ook voor het eerst meemaken. Naast de 010 Trojans waren de Peewee teams van de Amsterdam Crusaders, Lightning Leiden, Lelystad Commanders en de organiserende club Flevo Phantoms present. De Trojanen vochten voor wat ze waard waren. Er werden tijdens het toernooi mooie plays gemaakt, touchdowns gescoord, ballen gevangen door de aanval, ballen onderschept door de verdediging en veel flags van de tegenstanders gepakt. Jammer genoeg werden er geen wedstrijden gewonnen, maar kwamen ze daar wel dichtbij in twee wedstrijden met uitslagen van 17-12 en 12-6.

De coaches Edo en Randy en de meegereisde fans hebben de kids een ovationeel applaus gegeven na de laatste wedstrijd en hebben ze bedankt voor de leuke en spannende wedstrijden. Na het toernooi werd het team nog naar voren geroepen bij de prijsuitreiking door Sinterklaas en werden ze bedankt dat er weer een team uit Rotterdam de velden in Nederland komt bestormen en voor het enthousiasme en getoonde spelplezier. De eerste wedstrijden zijn gespeeld en nu gaat het team nog harder trainen om beter te worden en binnenkort met de reguliere competitie mee te doen. De 010 Trojans hebben nu in bijna elke leeftijdsklasse en beide football disciplines (Tackle en Flag) een team. Maar nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom.

Wil je ook mee doen of weet je iemand die toe is aan een andere en supergave sport? Kom dan langs op de trainingsavonden, dinsdag en donderdag. We trainen van 18.45 tot 20.00 uur op Sportpark de Vaan, Oldegaarde 21, naast het Sportplaza Zuiderpark en in de buurt van Ahoy. Voor meer informatie kijk op www.010trojans.nl of stuur een bericht naar info@010trojans.nl. We zien jou graag op het veld.

Flag football is een variant van American Football zonder contact, met een team van minimaal 5 spelers. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen, waaronder de Peewee’s voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar, de Cubs voor kinderen van 12 tot en met 14 jaar en daarboven jeugd- en senioren Flag Football teams.