In een éénzijdig duel hebben de 010Trojans vandaag een statement gemaakt naar alle twijfelaars in Nederland.
Vooraf waren de bezoekers van Lightning Leiden nog hoopvol, zeker gezien het feit dat ze het eerder de Arnhem Falcons zo moeilijk hadden gemaakt. Ook in de media werd hardop getwijfeld of ze het in Rotterdam ‘nog wel konden’.

Que Kevin Wesseling.
Zijn terugkeer in de basis gaf een enorme boost aan de ploeg die onder Wouter vd Boogaard als Headcoach nog niet gewonnen had. Niet geheel toevallig waren dit allemaal wedstrijden waarin de beste Running Back van het vorige seizoen niet kon meedoen vanwege een slepende blessure.
Waren de eerste paar possessions nog three-and-outs, daarna nam ‘K-Wes’ het heft in handen. Zijn productie bedroeg drie touchdowns en twee PAT’s.
Het totale aantal yards was relatief laag doordat Leiden steeds goede fieldposition opgaf.
Wesseling’s shoulderpads mochten in het derde kwart uit. Collega Running Back Daniël Teubert scoorde ook zijn eerste touchdown en Quarterback Anthony Slootmaekers tekende voor een 2-punts PAT.

In de rust gaf coach Bogey aan dat iedereen aan spelen toe zou komen. De winst was al binnen met een 30-0 voorsprong en Lightning Leiden was nagenoeg machteloos met slechts één First down in de hele eerste helft.
Toen na de rust Edo vd Wouden de Leidse QB Ortega de bal afhandig kon maken met een strip sack, lag de bal voor het oprapen. Ciano Summerville had in de eerste helft al een interception en voegde daar nu een ‘Scoop and score’ aan toe.
Daniël Teubert danste zijn weg nog een keer door het midden voor een touchdown, en dat was het definitieve teken om het grootste deel van de starters naar de kant te halen.
Door gebrek aan ervaring, chemie, en trainingsarbeid gaven de Trojans in de slotfase nog 2 touchdowns weg en stokte de verdere aanvallende productie, maar de strijd was gestreden.
Eindstand 42-13 en het vizier kan op de Arnhem Falcons gericht worden.